Skrebučiai
Skrebučiai. Skrebučiai, tai itin populiarus pusryčių pasirinkimas amerikiečių ir britų virtuvėse, tačiau plačiai paplitęs ir po visą pasaulį. Daug kas sunkiai įsivaizduoja, kad dieną galėtų pradėti kitaip. Skrebučiai, taip pat pat kaip ir brusketos, yra labai universalūs, jie gali būti sutepti riešutų sviestu bei džemu ar patiekti su pomidoru ir keptu kiaušiniu. Belieka tik eksperimentuoti ir išsirinkti savo mėgstamiausią kombinaciją, tinkančią bet kurią dienos valandą. Kad tą padaryti būtų lengviau ir paragautumėte kuo skirtingesnių derinių, RūkasŪkas siūlo net aštuonis skirtingus vieno kąsnio skrebučių skonius:
Su anakardžių užtepėle. Anakardžių medžiams prireikė laiko, kol žmonės pastebėjo jų sėklas – riešutus. Tačiau kai tai įvyko, jie greitai pasklido po virtuves ir gardina įvairius patiekalus. RūkasŪkas paruošta pikantiška anakardžio riešutų užtepelė puikiai dera su saulėje džiovintais pomidorais ir juodomis alyvuogėmis.
Su anties kepenėlių paštetu. Paštetas šiomis dienomis yra dažnai pamirštamas, nors delikatesu tapo dar XVI a. Prancūzijoje. Mūsų šefai įsitikinę, kad paštetas puikiai tinka užkandžiams, o ypač patiekiamas su bruknių uogiene ir gaivos suteikiančiu šviežio obuolio skiltele.
Su grill krevete ir trintu avokadu. Kur skrebutis, ten ir avokadas, tai tikra šių dienų klasika. Tačiau pakelsime kartelę aukščiau ir jums patieksime su grilyje kepta krevete. Šios skonis itin išryškėja švelniame avokado užtepe.
Su grill vištiena ir karamelizuotais obuoliais. Šie skrebučiai, tai dar vienas puikus pavyzdis, kad saldumas ir sūrumumas gali vienas kitą papildyti ir skurti išskirtinį skonį. Grilyje kepta plėšyta vištiena ir karamelizuoti obuoliai tiesiog tirps burnoje.
Su lašišta ir kiaušinio užtepu. Vieno kąsnio užkandis nepalieka abejingų nei mažųjų nei suaugusiųjų, nes sunjungia du itin mėgstamus ingredientus – kiaušinį bei lašišą. Čia svarbų vaidmenį atlieka ir sezamo sėklos, jos suteikia ne tik žaismingumo akims, bet ir išskirtinį skonį.
Su marinuotu burokėliu ir silke. Duona, burokėlis ir silkė, tai derinys itin pamėgtas vyresniųjų, tačiau pamažu atgimstantis ir jaunimo tarpe. Čia susilieja ne tik senos tradicijos, bet ir skirtingi skoniai. Suvalgius kąsnelį, gomurį švelniai sušildys šviežūs garstyčių daigai.
Su pesto padažu ir šonine. Pesto padažas, atsiradęs Italijoje, tinka ne tik makaronų patiekalams, bet ir užkandžiams. Čia ant skrebučio dera su traškia šonine, o nuo liežuvio galo sūrumo pojūrį sumažins vyšninio pomidoro skiltelė.
Su rūkyta kiaulienos nugarine. Nei viena šventė nepraeina be paprastai tobulų derinių, kuriuos galėtume valgyti ir valgyti, o jei kas paklaustų, kokie tai ingedientai, būtų galima atsakyti net užsimerkus. Tokie yra šie skrebučiai, iki skausmo pažįstami ir niekada nepamirštami, su kiaulienos nugarine ir šviežiomis daržovėmis.
Apžiūrėkite kiekvieną atskirai ir išsirinkite patraukliausią jūsų skoniui!