Brusketos

 

Brusketa, tai iš Italijos kilęs užkandis, tradiciškai patiekiamas su skrudinta duona, alyvuogių aliejumi, trintu česnaku bei druska ant viršaus. Yra manoma, jog pradinis bursketos variantas atsirado dar Romos imperijos laikais, kai duona buvo pavilgoma į šviežią alyvuogių aliejų, norit įvertinti jo skonį. Visai nenuostabu, kad toks genialus paprastumas greit išplito ir į kitas šalis dar XV a. Kadangi žmonės yra išradingi ir mėgstantys eksperimentuoti, greit suprato, jog ant duonos galima uždėti dar begalę dalykų: pomidorus, pupeles, įvairią mėsą ar sūrius, taip sukuriant vis skirtingus skonius.
Dėl tokio universalumo negalėjome brusketų neįtraukti ir į savo meniu. Jums siūlome:
Brusketa su pomidorų salsa ir fetos sūriu. Tai vienas dažniausiai patiekiamų užkandžių (ang. appetizer), lengvai nuteikiantis pagrindiniam patiekalui. Čia susimaišo švelnus pomidorų ir sūrus fetos skonis.
Brusketa su rūkyta lašiša ir agurko gaiva. Toks širdžiai artimas skonių derinys, dažnai nugulantis tai ant pusryčių, tai ant vakarienės stalo. Kad išgautume tą nepriekaištingą skonį, viską vainikuojame šviežiais krapais, kurie akimirksniu nukelia į pavasarį ir suteikia gaivumo pojūtį.
Brusketa su Parmos kumpiu ir balzaminiu acto kremo padažu. Parmos kumpis, tai Italijos pasididžiavimas, padėjęs įsitvirtinti Pausaulio gastronomijos žemėlapyje. Jo skoniui ypatingą vaidmenį atlieka ir pats regiono klimatas, kumpiui palankus sausas oras vasarą, o šaltas žiemą, leidžiantis mėsai brandintis. Yra sakoma, kad vienoje plonoje riekelėje galima pajusti visos šalies aromatą, pasižymintį savitu jūros sūrumu ir saldumu. O mes jį dar parįškiname balzamiko padažu.
Brusketa su plėšyta BBQ vištiena. Tai itin ryškus užkandis, sujungiantis rūkytos mėsos, saulėje džiovintų pomidorų ir kietojo sūrio skonius. Šį brusketa geriausiai suteikia sotumo pojūtį, todėl puikiai pasitarnauja, kuomet nėra patiekiamas pagrindinis patiekalas.
Apžiūrėkite kiekvieną atskirai ir išsirinkite patraukliausią jūsų skoniui!